Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan okullarda bilindiği üzere çok sayıda öğretmen, hizmetli ve güvenlik görevlileri hizmet etmektedir. Genel olarak güvenlik görevlisi maaşı döner sermayeden karşılandığı için okullar çok fazla personel alımı gerçekleştirememektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile güvenlik görevlisi alımı ilanı bekleyenlere müjdeli bir haber verildi. Buna göre toplam 10 bin kişilik personel alımı yapılacağı açıklandı. Peki güvenlik görevlisi alımları nasıl yapılacak ne zaman yapılacak.

BAKAN MÜJDEYİ VERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görevlendirilmek üzere toplam 10 bin kişilik güvenlik görevlisi alımı yapılacağı belirtildi. Adayların güvenlik görevlisi belgesine sahip olması gerekiyor.

Alımların nasıl yapılacağına dair de bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu Milli Eğitim Bakanlığı okullarına 10 bin kişilik güvenlik görevlisi alımlarının İŞKUR toplum yararına çalışma programı TYP kapsamında yapılacağı açıklandı. Yani ilanlar İŞKUR üzerinden yayımlanacak ve adaylar başvurularını da illerinde bulunan İŞKUR'a giderek yapabilecektir.

Güvenlik görevlisi kadrosu için toplam 10 bin kişilik personel alımının en kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor bu yüzden adayların İŞKUR ilanlarını takip etmesi gerekmektedir. Sitemiz aracılığı ile de sizlere bilgi vereceğiz.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim