Ülkemizde yaşayan tüm mahalle sakinlerinin huzurlu bir ortamda barınabilmeleri için İçişleri Bakanlığı önemli çalışmalar yürütürken bekçi kadrosunu kamuya yeniden getirdi. Bekçi alımı için geçtiğimiz sene ciddi alımlar yapıldı ve bu sene de ilk aşama olarak Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 7 bin bekçi alımı yapılacağına dair kamuoyuna önemli duyuru yapıldı.

Buna göre 7 bin bekçi alımından hariç olarak İşin Olsa ekibi olarak her yazımızda 10 bin bekçi alımının daha yapılacağını belirtmekteydik. Sonunda konu hakkında da resmi bir açıklama geldi. Buna göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan duyuru da 10 bin bekçi alımının daha yapılacağı söylendi. Peki detaylar nedir?

17 BİN BEKÇİ ALINACAK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu halen bekçi alımı ve bekçilerin dağıtımının devam ettiği belirtilirken 81 ile bekçi gönderildiği ve yakın zamanda 7 bin bekçi alımının başlatılacağı duyuruldu. Buna göre yine Bakan Soylu 7 bin bekçi alımının ardından 10 bin bekçinin daha alınacağını söyledi. Yani bu sene içerisinde toplam kamuya 17 bin bekçi alımı yapılmış olunacak. Bilindiği üzere İşin Olsa ekibi olarak bizlerde sık sık 17 bin bekçi alımı yapılacağına dair haberler yaparak gündeme taşımıştık. 10 bin bekçi alımı ilanı hazırlanıp kamuoyuna duyurulduğunda İşin Olsa sitemiz üzerinden resmi ilana ulaşabilirsiniz.

10 Bin Bekçi Alımına İlköğretim Mezunları Başvurabilecek Mi?

Editör: TE Bilisim