TRT Haber canlı yayın konuğu olan adalet bakanı Bekir Bozdağ,  gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından TRT ekranlarında yapılan bu açıklamalardan satır başları.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hukuk fakültesi mezunu ile birlikte 750 avukat alımlarından gerçekleşecek olan hakim ve savcı ilanları hakkında beklenen o açıklamaları yaptı.

TRT Haber'in canlı yayın konuğu olan Bekir Bozdağ, 3 Haziran'da toplam 2750 hakim ve savcı alımı yapılacağını söyledi. Ülkemizde yaşanan fethullahçı terör örgütü  tarafından gerçekleştirilen darbe girişimlerinden sonra alınan OHAL kararı ile birlikte, bu örgüte yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen birçok hakim ile savcıların görevden uzaklaştırıldığını söyleyen Bakan Bozdağ, onların yerine görevlendirilen yeni hakim ve savcıların ise göreve başladıktan kısa bir süre sonra var ise adliyelerde yaşanan bir çok sorunun çözüme kavuştuğunu dile getirdi.

Yaşanan bu olaylardan sonra acil bir şekilde kısa süre içerisinde staj aşaması tutularak 4 bin hakim ve savcının göreve atandığını dile getiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gerçekleştirilen  alımların yetersiz olduğunu ve alımların devam edeceğini söyledi. Bununla beraber beklenen açıklamayı yapan Bekir Bozdağ, 3 Haziran tarihi itibariyle alınması planlanan 2750 hakim ve Cumhuriyet Savcı alımına dair ise şu beyanatları verdi.

Fetö'cü hakim ve savcıların içimizden arınmasıyla birlikte bir yandan yeni  hakim ve savcıların alımlarını sürdürerek bir yandan da daha önceden açıkladığımız üzere yapılan sınavdan sonra bu yıl 3 Haziran'da Hukuk Fakültesi mezunlarından, 750 ise avukatlardan hakim savcı alımı için sınav başlatacağız dedi. Ayrıca Bekir Bozdağ, Haziran ayında gerçekleşmesi planlanan alımlarla birlikte bu alımları mezuniyetleri  olmadığı üzere Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencileri ise giremeyeceğini dile getirdi.Bekir Bozdağ, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında da yeniden bir sınav daha yapılacağını, ancak yapılacak olan bu sınav ile ilgili henüz ne kadar hakim savcı alınacağının belli olmadığını, Hukuk bölümü son sınıfta okuyan öğrencilerin de endişe etmesini istemediğini dile getiren Bakan Bozdağ, yeni yapılacak sınavla başvurularını gerçekleştireceklerini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, en son olarak ise icra katipleri, zabıt katipleri ve infaz koruma memurları  içinde 2017 yılında kadrolar açılacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.