Ülkemizde bilindiği üzere binlerce avukat bulunmakta olup avukatların bir bölümü toplanıp avukat ofisleri açarken bazı avukatlar kendi ofislerini açmakta ve bireysel olarak görev yapmaktadır. Aldıkları davaları mahkeme duruşma gününde savunan avukatlar müvekkillerinin haklı çıkması için çaba sarf etmektedir.

Özellikle ülkemizde avukatlık mesleği oldukça yüksek ve saygın bir pozisyon olarak görüldüğü için çoğu genç avukat olmayı tercih etmektedir. Peki avukat nasıl olunur, avukat olmanın detayları ve şartları nelerdir? İşin Olsa ekibi olarak avukat olma şartları hakkında tüm detayları sizlere paylaşıyoruz.

NASIL AVUKAT OLUNUR?

Avukat olabilmek için öncelikle ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimlerini tamamladıktan sonra üniversitelerin hukuk fakültesi bölümlerini kazanmanız gerekmektedir. Hukuk fakülteleri Türkçe ve Matematik TM sınavından alım yapmakta olup yoğun rağbet gördüğü için puanları oldukça yüksektir.

Her hangi bir üniversitenin Huluk Fakültesini bitiren adaylar diplomalarını almaları ile birlikte avukat olarak göreve başlayabilmektedir. İsterse her hangi bir avukatın yanına yardımcı olarak girebilir isterse kendisine ait bir ofis açarak avukatlık yapabilir. Yine Adalet Bakanlığının ilanlarını takip ederek sınavlara katılabilir ve savcı ya da hakim olarak Adalet Bakanlığına bağlı Adalet Saraylarında görev yapabilir.

Editör: TE Bilisim