Ülkemizde kamu hastanelerinde ve özel sektör hastanelerinde bulunan ambulanslarda görev yapmak üzere ambulans şoförleri bulunmaktadır. Genel olarak pek çok hastanede ambulans bulunmakta olup bu ambulanslarda çalışmak üzere çok sayıda şoför bulunmaktadır.

Kimileri hayat kurtarmak kimileri ise iyi bir meslek olduğu düşüncesi ile ambulans şoförü olmayı tercih etmektedir. Peki ambulans şoförleri ne kadar maaş alıyor? İşin Olsa ekibi olarak sizlere ambulans şoförlerinin ne kadar maaş aldığını belirtiyoruz.

AMBULANS ŞOFÖRÜ NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Kamu Kurumları

Kamu kurumlarınad istihdam eden ambulans şoförlerine bilindiği üzere artık bölüm şartı getirildi. Yani şoförler sadece ehliyete sahip değil aynı zamanda alanları ile ilgili bilgileri de mevcuttur. Bu sebepten dolayı ambulans şoförlerinin maaşları da yükseldi şu anda ortalama olarak kamu da ambulans şoförleri 2 bin 700 - 3 bin 500 lira civarında maaş almaktadır.

Özel Sektör

Özel hastanelerde ambulans şoförlerinin maaşlarında değişkenlikler bulunmaktadır. Genel olarak özel hastanelerde bölüm şartı arıyor ve bu sebepten dolayı ambulans şoförü personellerine 2 bin lira ile 3 bin lira arasında maaş alıyor fakat sadece ehliyeti olup da ambulans şoförlüğü yapan personellere asgari ücrete kadar düşen maaşlar verilebilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADADIR

Editör: TE Bilisim