Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı 7 Bin Kadro İçin Branşları Açıkladı

Türkiye'ye Aile Sosyal Destek Programı'nı (ASDEP) yayabilmek için 7 bin elemana ihtiyaç olduğunu dile getiren Bakan İslam, 7 bin psikolog, PDR uzmanı, sosyalog ve sosyal çalışmacı istihdam edeceklerini açıkladı. Bu programın önemine dikkat çeken Bakan İslam, bu nedenle personele de çok önem verdiklerini açıkladı.

"Sosyal Devlet Buluşması" programına katılan Bakan Ayşenur İslam, burada açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal devlet olduğunu ve bunu 13 yıl önce deklare ettiğini dile getiren Bakan İslam, 13 yıldır Türkiye’de çok güçlü sosyal politikalar uygulandığını belirtti. 2011 yılında kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eliyle bir çok hizmeti vatandaşlara ulaştırdıklarını dile getiren Bakan İslam, iktidara geldikleri 2002 yılında Türkiye'nin sosyal destek ve hizmetler için ayırdığı bütçenin 1,3 milyar lira olduğunu hatırlattı. Bakan İslam, geçen yıl bütçeyi kapattıklarında sadece Bakanlığın bu yöndeki harcamalarının 26 milyar 500 milyon lira olduğuna dikkat çekti.

Bakan İslam, Yapılan harcamaları görmenin bile gelinen yolun ve kat edilen mesafenin ne kadar önemli olduğunu göstermeye yetmeyeceğini dile getirerek, bu konuda yurt içi ve yurt dışından çok ciddi iltifatlar aldıklarını söyledi.

Bakan Ayşenu İslam, Aile Sosyal Destek Programı'nın (ASDEP) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının tek başına uygulayabileceği bir destek hizmet ve sosyal politika programı olmadığını belirterek, Türkiye'de bugüne kadar bütün kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmalarla entegre edilmesi gerektiğini söyledi. ASDEP programının uygulandığı pilot illerden biri olan Sakarya’da uygulanmaya başlandığını dile getirerek, ASDEP'i bütün Türkiye'ye yayabilmek için 7 bin yeni elemana ihtiyaç olduğunu anlattı.

Seçimlerden sonra söz konusu eleman ihtiyacını karşılamak için istihdam programı çerçevesinde yapabileceklerine dikkati çeken İslam, 7 bin sosyolog, psikolog, PDR uzmanı ve sosyal çalışmacı istihdam edeceklerini söyledi.