Ülkemizde yıl içerisinde en çok memur ataması gerçekleştirmekte olan kurumlardan bir tanesi olarak bilinen Adalet Bakanlığı yine bu sene de ciddi bir alım gerçekleştirecek olup Maliye Bakanlığı tarafından özellikle son birkaç senedir Adalet Bakanlığına çok sayıda memur alımı izni verilmektedir.

Buna göre Adalet Bakanlığı bu sene 15 bin 500 kişilik memur alımı yapacak ancak bu alımların 5 bin 500 kişilik bölümü hakim ve savcı kadrosu için yapılacaktır. Geriye kalan 10 bin (10.000) kişilik bölüm ise diğer yardımcı hizmetler pozisyonları için yapılacaktır. Peki 10 bin memur alımı detayları nedir?

10 BİN MEMUR ALIMI DETAYLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) 2018 yılında 10 bin kişilik memur ve personel alımı gerçekleştirecektir. Peki alım yapılacak pozisyonlar nelerdir? Şu an için pozisyonlar net olarak belli değil fakat her zaman alımların olduğu gibi bu sene de mübaşir, infaz koruma memuru (İKM) gardiyan, şoför, teknisyen, zabıt katibi vb. gibi pozisyonlar için yapılması beklenmektedir.

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından kamuoyuna 10 bin memur alımı ilanına ilişkin her hangi bir duyuru geldiğinde sizler İşin Olsa ekibimiz aracılığı ile bilgilendireceğiz. Atamaların yakın zaman içerisinde ilanların hazırlanarak gerçekleştirileceği tahmin edilmektedir.

Editör: TE Bilisim