Adalet Bakanlığı İlanı Güncelledi ! 2 Bin 200 Kişi Alacak

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayınladığı 1200 memur personel alım ilanını güncelledi. Toplamda 2 bin 200 kişilik kadro ile Memur Personel alacak. İşte Ayrıntılar...


Adalet Bakanlığı her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere binlerce personel alımı gerçekleştirmektedir. En çok atama yapan bakanlıklardan bir tanesi olan Adalet Bakanlığı daha önce yayınladığı bildiri ile bin 200 personel alımı yapacağını duyurmuştu. Bugün yeni yapılan bildiri ile kadro sayısının ve pozisyonların değiştiğini bin 200 yerine iki bin iki yüz personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Peki kadro sayısı neden artırıldı? Alımlar nasl ne zaman olacak?

2 Bin 200 Hakim ve Savcı

Adalet Bakanlığından yapılan açıklama ile kadro sayısının neden artırıldığı yönünde her hangi bir açıklama yapılmadı. Ancak tahminlere göre Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen hakim ve savcıların görevden alındığı ya da tutuklandığından dolayı kadrolarda boşalma söz konusu oldu. Adliyelerin görevlerini yerine getirmesi ve her hangi bir aksaklığın yaşanmaması için alınacak olan kadro sayısına ilaveten bin kişilik kadro daha eklendi.

Alınacak olan personellerin 2 bin tanesi adli yargı hakim ve savcı adayı olacakken kalan 200 kişi ise idari yargı hakim olacak. Toplamda başvuru yapan adayların 6 bin tanesi mülakatlara katılmaya hak kazanacak olup adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavından kaç puan aldığı da sıralama da etki edecek.

Eski 1200 kişilik alımı incelemek için Buraya Tıklayınız.
 
Editör: TE Bilisim