Adalet Bakanlığı her sene içerisinde kendi bünyelerinde görev yapmak üzere çok sayıda memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. İlgili ilanlar Adalet Bakanlığınca hazırlanmakta ve kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı sözleşmeli personel alımı ilanları bölümünden duyurularak başvurular başlamaktadır.

Buna göre Adalet Bakanlığının bu sene 15 bin memur alımı yapacağı ve alımın 24 farklı branşta yapılacağı belirtildi. Adayların en yoğun rağbet gösterdiği infaz koruma memuru İKM gardiyan pozisyonu için de en az lise mezunu memur alımı yapılması ön görülmektedir. Peki kimler başvuru yapabilir, aranan şartlar nelerdir?

ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce yakın zamanda ilanın hazırlanması ve kamuoyuna duyurularak memur alımının yapılması beklenmektedir. Peki aranan şartlar nelerdir? Buna göre adayların en az lise mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, sicili uygun olmak, sağlığı iş yapmaya el verişli olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ile üzeri puan almış olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, 170 cm'den uzun boylu olmak gibi şartlar yer almaktadır.

Peki alımlar ne zaman yapılacak? Buna göre Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün yakın zaman içerisinde infaz koruma memuru İKM gardiyan ilanını duyurması bekleniyor ancak alımların hangi tarihte yapılacağı henüz resmi olarak duyurulmuş değil.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin

Editör: TE Bilisim