Ülkemizde yıl içerisinde en çok atama yapan kamu kurumlarından bir tanesi olarak bilinmekte olan Adalet Bakanlığı bu sene de ciddi atama yapması beklenirken sonunda merak beklenen ilanlar yayımlandı. Adalet Bakanlığının en çok yoğun rağbet gördüğü kadrolarından bir tanesi olarak bilinen gardiyan infaz koruma memuru İKM kadrosu için özel haberi www.isinolsa.com ekibi olarak yapıyoruz.

Buna göre Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE kendi bünyelerinde görev yapmak üzere en az lise mezunu 6 bin 681 (6.681) gardiyan infaz koruma memuru İKM alımı gerçekleştirmektedir. Peki kimler başvuru yapabilir, başvuruya ilişkin detaylar nedir?

ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE 6 bin 681 gardiyan alımında aranan şartlar nedir, kimler başvuru yapabilir? Buna göre adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girip en az 70 ile üzerinde puan almış olmak, sağlığı iş yapmaya elverişli olmak, sicil uygun olmak gibi şartlar aranmaktadır. Peki başvurular hangi tarihlerde ve nasıl yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvurular 21 Mayıs'ta başlayacak olup 11 Haziran 2018 tarihine kadar sürecektir. Adayların bu tarihler arasında başvuru formu ve diğer evraklar ile beraber adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvurması gerekmektedir. Sözlü sınava çağrılar KPSS puanlarına göre yapılacaktır.

ADALET BAKANLIĞI İLANI BURADA