Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Adalet Bakanlığı sene içerisinde açık pozisyonları için çok sayıda memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Adalet Bakanlığının uzun süredir kamuoyuna performans programını duyurması beklenmekteyken sonunda ilan kamuoyuna duyuruldu.

Adalet Bakanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile 2018 yılına ilişkin performans programını duyurdu ve kamuoyuna toplam boş kadro sayısını ilan etti. Peki Adalet Bakanlığı bünyesinde kaç bin boş kadro bulunuyor, 2018 yılında performans programına göre kaç bin kişilik memur, personel alımı yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları duyuruyoruz.

54 BİN 614 BOŞ KADRO BULUNUYOR!

Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan performans programına göre toplam 54 bin 614 kişilik boş kadronun olduğu görülmektedir. Peki hangi pozisyonlar için toplam kaç bin kişilik boş kadro bulunuyor? Teknik hizmetler sınıfı kadrolarından bin 629 Genel idare hizmetleri sınıfında 33 bin 304, hakim savcı sınıfında 8 bin 418, sözleşmeli personel 4/b statüsünde 3 bin 616, yardımcı hizmetler sınıfında 2 bin 917 boş kadro yer alıyor. Sözleşmeli personel 4/c kadrolarından 2.479,  sağlık hizmetleri sınıfından 1.591 ve eğitim öğretim hizmetleri sınıfından 660 kişi olmak üzere toplam 54 bin 614 kişilik boş kadro bulunuyor.

KAÇ BİN MEMUR ALINACAK?

Adalet Bakanlığı toplam 54 bin 614 kişilik boş kadrosu bulunmaktadır. Peki kaç bin memur alımı yapılacak. Buna göre bu sene en az 10 bin kişilik alımın yapılması bekleniyor ancak ilerleyen günlerde alınacak olan karar ile bu kadro sayısı daha da artırılabilir.

Editör: TE Bilisim