Adalet Bakanlığı her sene on binlerce kamu personeli alımı gerçekleştirmektedir. Bakan Bekir Bozdağ geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklaması ile 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yapacaklarını duyurmuştu. Yine bu kadrolardan hariç olarak diğer pozisyonlar için de personel alımı yapılacağını duyuran Bekir Bozdağ müjdeli bir haber vermişti.

Adalet Bakanlığının bu sene içerisinde zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför kadroları için 5 bin memur personel alımı yapması bekleniyor. Peki alımların ne zaman yapılması bekleniyor.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Adalet Bakanlığı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılacak olan 3 Haziran'da ki sınav ile 2 bin 750 hakim ve savcı alımı gerçekleştirecek.
Bu alımlardan ziyade olarak yıl sonuna kadar 5 bin zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför kadrolarında personel alımı yapması planlanıyor. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

Alımların ne zaman yapılacağına dair şu an Bakan Bekir Bozdağ'dan ve Adalet Bakanlığı ya da Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden konu hakkında açıklama gelmediği için alımların ne zaman yapılacağı bilinmiyor.

Ancak alımların aralıklar ile yapılması ve yıl sonuna kadar toplam 5 bin kişilik zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför kadroları için personel alımı yapılması beklenmektedir. İlanlar yayımlanınca sizleri bilgilendireceğiz.