Adalet Bakanlığı her sene açık pozisyonlar için personel alımı yapmaya devam ediyor. Bakanlıklar arasında en çok memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olan Adalet Bakanlığı bu sene içerisinde hakim ve savcı alımları gerçekleştireceği gibi yine zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför kadroları içinde toplam 5 bin personel alımı gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yapılan açıklamaya göre zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför kadroları için 5 bin memur personel alımı yapabileceği açıklaması adaylara büyük sevinç yaşattı. Peki alımlar ne zaman yapılabilir?

Yıl İçerisinde Alımlar Yapılacak

Adalet Bakanlığı FETÖ'den boşalan kadrolar için memur personel alımı gerçekleştirmeye devam ediyor. Hakim ve savcı boşluklarının giderilmesi için stajyer adaylar işe başlatıldığı gibi 3 Haziran 2017'de yapılması beklenen sınav ile 2 bin 750 hakim ve savcı alımı da yapılacak.

Bu alımlardan ziyade olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ infaz koruma memuru ve zabıt katibi vb. gibi kadrolar için de yıl içerisinde personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Buna göre Adalet Bakanlığı 2017 yılında hakim ve savcı alımlarından hariç olarak zabıt katibi, infaz koruma mübaşir ve şoför kadroları içinde toplam 5 bin kişilik personel alımı yapmayı hedefliyor. Alımların ilan edilmesi ile sizlere bilgi vereceğiz.
Editör: TE Bilisim