Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ilan geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyuruldu. İlgili ilana bakıldığında kurumun zabıt katibi ve mübaşir kadroları için 2 bin 500 kişilik memur alımı yapacağı öğrenildi.

Buna göre Adalet Bakanlığının en az lise mezunu zabıt katibi ve mübaşir alımı başvuruları 24 Ekim 2017 tarihinden sonra sona erdi. Adaylar şimdi meraklı bir şekilde sonuçlar ne zaman açıklanacak ve mülakatlar ne zaman yapılacak sorularının yanıtlarını bekliyor.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Adalet Bakanlığı 2 bin 250 zabıt katibi ve 250 mübaşir alımı başvuruları sona erdi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak. Buna göre ilgili bakanlık gelen başvuruları incelemeye almış olup 31 Ekim 2017 tarihine kadar ilk aşamayı kazanan adayların duyurulması beklenmektedir

Zabıt katibi kadrosu için mülakatlara 20 katı ve mübaşir kadrosu için mülakatlara 10 katı aday çağrılacaktır.

MÜLAKAT SINAVI NE ZAMAN OLACAK

Adalet Bakanlığı zabıt katibi kadrosu için uygulamalı mülakat sınavı yapacak. Bu sınavın 8 Kasım - 14 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılması beklenmektedir. Adayların 3 dakika da en az 90 kelime anlamlı yazı yazması gerekiyor.

SÖZLÜ MÜLAKATLAR NE ZAMAN

Uygulamalı sınavlardan hariç adaylar sözlü mülakatlara da tabii tutulacak. Bu sınavın da 25 Kasım 2017 - 8 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

TÜM KAMU HABERLERİ BURADA