Ülkemizin en önemli kurumlarından bir tanesi olan ve Maliye Bakanlığının en çok kadro verildiği bakanlıklardan birisi Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere aralıklarla açıktan atama yöntemi ile memur alımları gerçekleştirmektedir.

Adalet Bakanlığının 2018 yılında 15 bin 500 kişilik memur alımı yapması bekleniyordu ve İşin Olsa ekibi olarak bizlerde bu alımlar hakkında defalarca haber yaptık. Buna göre Adalet Bakanlığı 15 bin 500 memur alacak. Peki kadrolara göre dağılım nedir, ne zaman alımlar yapılacak.

KADROLARA GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Adalet Bakanlığı 15 bin 500 memur alımda 5 bin 500 kişilik alım hakim ve savcı kadrosu için yapılacaktır. Kalan 10 bin kişilik kadro ise infaz koruma memuru (İKM) gardiyan, zabıt katibi, şoför, teknisyen, mübaşir vb. gibi yardımcı hizmet sınıflı kadrolar için yapılması beklenmektedir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Peki Adalet Bakanlığının 15 bin 500 kişilik memur alımı ilanı ne zaman yayımlanacak. Bu konu hakkında henüz net bir tarih bulunmamaktadır. Fakat alımların en kısa süre içerisinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor. İlk alımların 218 yılının ilk çeyreğinde yapılması beklenirken yine alımların büyük bir bölümünün 2018 yılının ikinci yarısından sonra yapılması beklenmektedir. İlanlar yayımlandığında haberdar olmak için bizleri takip ediniz.

PÖH İlanı Yayımlandığından Haberdar Olmak İster Misin?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA - ÖZEL HABER / İZMİR

Editör: TE Bilisim