Ülkemizin önde gelen kamu kurumları arasında yer almakta olan Adalet Bakanlığı bilindiği üzere her sene açık pozisyonları için çok sayıda memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup Adalet Bakanlığına Maliye Bakanlığı her sene olabildiğince fazla memur ve personel alımı yapabilme izni vermeye çalışmaktadır.

Geçtiğimiz sene çok sayıda farklı pozisyon için memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olan Adalet Bakanlığının 2018 yılında da rekor bir alım yapması beklemiyordu ve Adalet Bakanlığının bu sene toplam 15 bin 500 memur alımı yapacağı öğrenildi. Peki Adalet Bakanlığı hangi pozisyonlar için memur alacak ve memur, personel alımına ilişkin detaylar nedir? İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

HANGİ POZİSYONLARA ALIMLAR YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı 15 bin 500 kişilik memur ve personel alımı yapacaktır. Peki hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak. Henüz hangi pozisyon için kaç kişilik alımın yapılacağı bilinmiyor ancak net olarak hakim ve savcı kadrosu için 5 bin - 5 bin 500 civarı kadro ayıracağı tahmin edilmektedir. Peki diğer kadrolar için kaç kişilik alım yapılacak.

Adalet Bakanlığı yardımcı hizmet sınıfları için de elbette memur alımı yapacak. Yani infaz koruma memuru (İKM) gardiyan, mübaşir, zabıt katibi, şoför, teknisyen vb. gibi kadrolar içinde alımlar yapılacaktır. Ancak hangi pozisyona kaç kadro ayrılır bilinmemektedir. İlanları da yakın bir zaman içerisinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Memur İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim