Adalet Bakanlığı ülkemizde bilindiği üzere açıktan atama ile en çok memur ve personel alımı yapan kurumlar arasında yer almaktadır. İlgili kurumun alım ilanları Maliye Bakanlığı ile görüşüldükten sonra kamuoyuna duyurulmakta olup 2018 yılında kaç kişilik personel alımı yapılacağına yönelik detaylar öğrenildi.

Buna göre Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlar personel alımı ve ekonomik durumları hakkında bilgiler vermekte olup geçtiğimiz hafta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığının 2018 yılında 15 bin 500 memur alımı yapacağını duyurmuştu. Peki kadrolar belli oldu mu?

KADROLAR BELLİ OLDU MU?

Açıklama Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşma yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılmıştı ve 2018 yılında 15 bin 500 memur alımı yapılacağı öğrenildi. Peki kadrolar belli oldu mu?

5 bin 500 kişilik hakim ve savcı alımı yapılacak olup kalan 10 bin memur ise yardımcı sınıflar için alınacak. Örneğin zabıt katibi, infaz koruma memuru (İKM) gardiyan, mübaşir, teknisyen, şoför, memur vb. gibi pozisyonlara alımların yapılması beklenmektedir. Tabi alım ilanları yayımlanmadan önce yine konu hakkında açıklamalar yapılacaktır.

Sizlerde hemen aşağı bölümden Adalet Bakanlığının alım yapacağı 10 bin yardımcı hizmetler kadrosu için alım yapılmasını istediğiniz pozisyonlar hakkında düşüncelerinizi bırakabilirsiniz.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misin?
Buradan Uygulamamızı İndirin ve Bildirimler Alın