Ülkemizde yıl içerisinde en çok atama yapmakta olan Adalet Bakanlığı aralıklarla ilanlar yayımlamakta Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE bünyesi de dahil olmak üzere farklı pozisyonlar için binlerce kişilik memur alımı ilanını kamuoyuna duyurmaktadır.

Adalet Bakanlığının bu sene 10 bin memur alımı yapması beklenmekteydi ancak daha sonra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından yapılan açıklama ile sayının kesin olarak belli olmadığı ve kaç kişilik memur alımı yapılacağı hakkında açıklama yapmanın doğru olmadığı belirtilmişti. Fakat yine aşağı yukarı ortalama 10 bin kişilik bir atama bekleniyor. Peki alım ilanı ne zaman yayımlanacak?

ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanlığının 10 bin civarı memur alımının kademe kademe yapılması beklenmekte olup ilk atamanın erken seçim öncesinde yapılması muhtemel gözükmektedir. Bu atamaya 2016 yılında girilen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanları ile adayların başvuru yapması beklenirken ikinci kademe atamaların yıl sonuna doğru yapılması ve bu atamalara ise 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanları ile adayların başvuru yapması bekleniyor.

Adalet Bakanlığının 10 bin memur alımı hangi pozisyonlar için yapılacak? Buna göre pozisyonlara ilişkin duyuru yok ancak geçmiş dönem atamalara bakıldığında yine zabıt katibi, mübaşir, infaz koruma memuru ikm gardiyan, hizmetli, teknisyen, şoför vb. gibi pozisyonlar için atamaların gerçekleştirilebileceği bekleniyor. İlanlar yayımlandığında haberdar olmak ve başvurularınızı gerçekleştirmek istiyorsanız lütfen www.isinolsa.com sitemizi ve mobil uygulamamız ile sosyal medya hesaplarımızı takip ediniz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin

Editör: TE Bilisim