Resmi Gazete'de yayımlanan bu Kararnameler kapsamında kurulan başkanlıklar Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak kuruldu. Yeni kurulan başkanlıklar hakkında yayımlanan KHK'lar Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi başlıkları ile paylaşıldı. 24 Temmuz 2018 tarihli sayısında 13 ve 14 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri yayımlandı. Yayımlanan Kararnameler kapsamında 2 yeni başkanlık kuruldu.

Kadro ile ilgili detaylar şu şekilde açıklandı. Strateji ve Bütçe Başkanlığı kapsamında 662, İletişim Başkanlığı kapsamında ise 96 kadro duyurusu yapılarak toplamda iki başkanlık için 758 kadrolu alım yapılacaktır. İletişim Başkanlığı kadrosu için pozisyonlar başkan, başkan yardımcısı, daire başkanı, hukuk müşaviri, özel kalem müdürü, iletişim uzmanı, iletişim uzman yardımcısı kadrolarında yapıldı.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı kadrosu için alım yapılacak pozisyonlar ise sekreter, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, programcı, çözümleyici, teknisyen, tekniker, avukat, hizmetli, strateji bütçe başkanı, strateji bütçe başkan yardımcısı, genel müdür, hukuk müşaviri, strateji geliştirme dairesi başkanlığı, basın ve halkla ilişkiler müşaviri, özel kalem müdürü, daire başkanı, strateji bütçe uzmanı, strateji bütçe uzman yardımcısı, mali hizmetler uzmanı, mali hizmetler uzman yardımcısı, mütercim, memur kadrolarında yapıldı.

Editör: TE Bilisim