İçişleri Bakanlığı bilindiği üzere kamuya bekçi kadrosunu yeniden getirdi. Geçtiğimiz sene 7 bin kişilik bekçi alımı yapıldı ve bu sene ciddi şekilde bir atama yapılacak. İlk aşama olarak 7 bin kişilik ilan yayımlanacak söylentileri gelirken Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz hafta 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı duyurusunu yaptı. Resmi alım ilanı ise 8 Haziran 2018 tarihi itibari ile kamuoyuna duyuruldu.

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı açıklandı. Açıklama ile aranan şartların ne olduğu, kimlerin başvuru yapabileceği, başvuru tarihleri gibi detaylar açıklandığı gibi illere göre kontenjan dağılımı, hangi şehir için kaç bekçi alınacak, şehirlere göre bekçi alımı detayları belli oldu.

Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yayımlanan duyuruda hangi ile kaç bekçi alınacağı öğrenildi. Yalnız bekçi alımında nüfus planının çok ön planda olmadığı ve nüfusu az olan iller için dahi ciddi sayıda atama yapılacağı görülmektedir. Hemen aşağı bölümden sizler için illere göre dağılımı paylaşıyoruz.

7 BİN BEKÇİ ALIMI İLLERE GÖRE DAĞILIM LİSTESİ

Editör: TE Bilisim