Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapmak üzere 2018 yılı içerisinde 17 bin bekçi alımı yapılması beklenmekteydi. İlk aşama olarak geçtiğimiz seneden kalan 7 bin kişilik bekçi alımı ilanının kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Buna göre uzun süredir İl Valilikleri tarafından beklenen bekçi alımı ilanları henüz kamuoyuna duyurulmadı. Peki  ilk aşama için yapılması beklenen 7 bin bekçi alımına kimler başvuru yapabilecek? Bekçi alımında aranacak olan tüm şartları www.isinolsa.com ekibi olarak açıklıyoruz

BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI NEDİR?

İl Valilikleri tarafından kısa sürede yayımlanması beklenen 7 bin bekçi alımına müracaat edebilmek için adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, en az ilköğretim mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşını doldurmamış olmak, askerlik ödevini tamamlamış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, sicili uygun olmak fiziği uygun olmak şartları aranmaktadır. Peki ilanlar ne zaman yayımlanacak? İlanlar tek bir kurum üzerinden yayımlamayacak olup İl Valiliklerinin sitesi üzerinden yayımlanacağından dolayı net olarak bir tarih verilememektedir. Bu sebepten dolayı İşin Olsa ekibi olarak Türkiye geneli Valiliklerin duyurular bölümün takip etmekteyiz. 7 bin bekçi alımı ilanı yayımlandığında sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim