Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan il valilikleri kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamaler aracılığı ile verilen bekçi kadrolarına ilişkin bekçi alımları gerçekleştirmektedir. Geçtiğimiz alımlarda bekçi alımı için 6 - 7 bin kişilik personel alımı yapıldı.

Buna göre yeni bekçi alımı ilanları beklenirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonda açıklamalar yapmış ve 7 bin 500 kişilik bekçi alımının daha yapılacağını duyurmuştu. Peki alımlar ne zaman yapılacak, hangi illere yapılacak.

HANGİ İLLERE ALIM YAPILACAK?

Ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi bekçi alımlarının nereye yapılacağıdır. Genel olarak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine bekçi alımlarının yapılacağı planlanıyordu ancak daha çok büyük şehirlere alım yapıldı ve 7 bin 500 bekçi alımının yapılacağı iller henüz belli değil. Sizlerde taleplerinizi aşağıdan iletebilirsiniz.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Çıkarılan kanun ile bekçi pozisyonuna 14 bin 500 kişilik kadro ihdas edilmişti ve alımların bir bölümü tamamlandı. Peki kalan diğer alımlar ne zaman yapılacak? Buna göre alımların yapılacağı tarih hakkında net bir bilgi yok ancak bundan sonra ki bekçi alımlarının 2018 yılından sonra yapılacağı tahmin edilmektedir.

Editör: TE Bilisim