Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan personellerin görevlerini iyi yapabilmesi ve meslekleri hakkında bilgi sahibi olabilmesi için eğitim verilmesi düşünülmekteydi. Yine Yüksek Öğretim Kurulundan onayın çıkması ile bilindiği üzere Erzurum Atatürk Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokuluna da ceza infaz ve güvenlik bölümü açılıyor.

Adalet Bakanlığı tarafından Rize'ye açılacak olan personel eğitim merkezi de faaliyete giriyor. Bu eğitim merkezi aracılığı ile 60 bin Adalet Bakanlığı personellerine hizmet içi eğitim verilmiş olacak. Adaylar yardımcı yargı personeli olacak.

HANGİ KADROLARA EĞİTİM VERİLECEK

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edecek olan personellere eğitim verilecek olan bu eğitim merkezinde hangi kadrolar için eğitim verilecek. Buna göre yapılan açıklamalar baz alınarak;

35 bin adliye zabıt katibi
5 bin mübaşir
5 bin yazı işleri müdürü
5 bin icra müdürlüğü

Yukarıda hangi kadrolara Adalet Bakanlığı aracılığı ile Rize'de eğitim verileceği belirtilmiş olup yine hangi kadro için kaç personelin eğitileceği de belirtilmiştir.
Rize'de Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam eden toplam 60 bin kişiye eğitim verilecek. Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan bakanlı personellerine hizmet içi eğitim verilmiş olacak. Bu sayede personellerin görevlerini daha iyi yapabilmesi sağlanacak.
Editör: TE Bilisim