Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama da 6 bin engelli vatandaşa kamuda istihdam etmek üzere iş imkanının verileceği belirtildi. Yazılı açıklamalar ile düşüncelerini belirten Soylu en kısa zamanda engelli vatandaşlara kamuda iş imkanı vermeye çalışacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı her sene işçi il iş veren arasında ki durumları değerlendirmeye çalıştığı gibi kamu kurumlarında ki atamaların ve düzenlenmesi konusunda çeşitli önlemler almaktadır. Özellikle doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşlarında kamuda çalışması için çalışmalar yürüten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu 6 bin engeli vatandaşa iş imkanı sunmaya çalışmaktadır.
Bakan Süleyman Soylu yaptığı resmi açıklama da 6 bin engelli vatandaşa kamuda çalışma istihdamı ile buluşturacaklarını belirtirken tarih olarak Temmuz ayını gösterdi.

Bakan Süleyman Soylu yaptığı açıklama da İŞKUR hakkında bazı sayısal verilere değindi. 1 Ocaktan 12 Mayısa kadar İŞKUR ile 355 bin kişiyi aşkın kişiye iş imkanı sunduklarını belirten Süleyman Soylu yıl boyunca toplamda bir milyon kişiye iş imkanı sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Hedef 50 Bin Engelli Personel

Engelli çalışanları hakkında da açıklamalar yapan Süleyman Soylu kamuda şuan 44 Bin'e yakın engelli personelin çalıştığını beyan etti. Almayı planladıkları 6 bin engelli personel ile kamuda toplamda 50 bin engelli personeli çalıştırmayı hedeflediklerini belirten Süleyman Soylu iktidara geldikleri günden bu yana özellikle engelli personellerin kamuya kazandırılması ve kadrolu personel olarak çalışmaları için projeler yürüttüklerini belirterek 14 sene içerisinde %753 oranında büyüme kaydettiklerini belirtti.
 
Editör: TE Bilisim