Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olanların sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Şu anda son verilere bakıldığında Türkiye geneli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun toplam 500 binden fazla kişinin olduğu görülmektedir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin üniversite yerleştirme puanlarının düşük olması ve girebileceği kadro sayılarının çeşitli olmasından dolayı her sene on binlerce öğrenci bu bölümleri yazarak dört senelik eğitimlerine başlamaktadır. Ancak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olan kişi sayısında büyük bir yığılma meydana geldi. İİBF mezunları atama istiyor.

BİNLERCE ATAMA İSTENİYOR

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam etmek isteyen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları özellikle bu sene istihdam seferberliği kapsamında binlerce kişilik atama istemektedir. Hükümetin de bu konu hakkında çalışmalarının olduğu öne sürülmektedir.

SESİNİZ OLUYORUZ!

Sayfamıza ve İşinOlsa sitemiz de bulunan yorumlar bölümü aracılığı ile seslerini duyurmak isteyen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının sesleri oluyoruz. 500 binden fazla mezunu olan ve Kamu Personeli Seçme Sınavına neredeyse adayların tamamının girip sınava katılanların büyük çoğunluğunu oluşturan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olan adayların kamuya yerleştirilebilmeleri için atama sayılarının artırılması ve gerekli kamu kurumlarının personel alımlarında müracaatlar da İİBF mezunlarına da başvuru hakkı tanınmasını umut etmekteyiz.

İLANLARDAN HABERDAR OLMAK VE SESİNİZİ DUYURMAK İÇİN TIKLAYIN