5 Kamu kurumu bünyelerinin memur personel çalışan ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı yapmış oldukları duyurulara göre toplamda 2 bin 29 kişilik kadro ile memur personel alacaklar. Başvuru bilgileri ve diğer ayrıntılar haberimizin içeriğinde yer almaktadır.

Birçok kamu kurum ve kuruluşlar bünyelerinbdeki memur personel kadrolarını doldurmak üzere çalışan alıyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, İller Bankası ve ETİ Maden İşletmeleri genel müdürlüğü olmak üzere 5 Devlet Kurumu toplamda 2 bin 29 Memur Personel alacaklar. Alımı yapılacak personellerden aranan bazı şartlar vardır. Bu şartlardan bazıları ise KPSS dir. Alımlarda minimum KPSS puanı 50 puandır. Ve Öğrenim seviyeniz en az lise mezunu olmalıdır. 

ETİ Maden İşletmeleri 110 İşçi Alımı : 

ETİ Maden İşletmeleri, MYO Mezunu ve Lise veya Dengi okul mezunu farklı pozisyonlarda toplamda 110 İşçi alacak. Daha fazla ayrıntı için ve başvuru şartları için Buraya Tıklayınız.

İller Bankası 200 Personel Alımı : 

İller Bankası Türkiye genelinde bulunana şubelerindeki eksikliği tamamlamak adına toplamda 18 adet farklı bölge müdürlüğüne toplamda 200 Personel alımı yapacak. Alım yapılacak kadrolar, İnşaat Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama, kadrolarına alınacaktır. Daha fazla ayrıntı için Buraya Tıklayınız.

Orman Genel Müdürlüğü 119 Memur Alımı:


Orman Genel Müdürlüğü aranan bazı niteliklerde bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak amaçlı müdürlüklerde toplamda 119 personel alacak. Alım şartlarına ve başvuru bilgilerine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Adalet Bakanlığı 1200 Memur Alımı

Adalet Bakanlığı 2016 KPSS puanı ile 750 Adli Yargı Hakim ve Savcı adayı, 150 İdari Yargı Hakim adayı, 200 Avukatlık mesleğinden yargı hakim ve savcı adayı ve 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim adayı olmak üzere toplamda 1200 adet Memur alacaktır. Başvuru şartları için ve Genel nitelikler için Buraya Tıklayınız.

Kültür Bakanlığı 400 Memur Personel Alımı:

Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış olduğu duyurusuna göre 200 Kütüphaneci, 100 Arkeolog ve 100 Müze Araştırmacısı olmak üzere toplada 400 kişi alacaktr. Adaylardan KPSS B grubu KPSSP3 puan türünden sıralama ile sözlü sınava tabii tutulacak olup sınavda başarılı olan 400 kişi Sözleşmeli kadrosuna dahil olacaktir. Daha fazla ayrıntı için ve başvuyru bilgileri için Buraya Tıklayınız.