4 Bin 500 Kişi İstihdam Edilecek

Bingöl Valiliği tarafınca yapılan açıklamada TYÇP yani Toplum Yararına Çalışma Programları adı altında yapılacak bu istihdam alanında 4 bin 50 kişiye umut kaynağı olacak.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İlçe İl-İlçe/Belde Belediye Başkanlıkları, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Müftülüğü, İl-İlçe Milli eğitim Müdürlükleri tarafınca yapılan işbirliği içerisinde toplamda 4 bin 50 kişinin işe alınacağı belirtildi. Yapılacak bu düzenlenme ile Toplum Yararına Programlar (TYP) altında başvurularını 11 Kasım-20 Kasım 2015 tarihleri içerisinde belirtilen sürede yapabilecekler. Başvuru yapacak kişiler için belirtilen şartlar ise ; 18 yaşını doldurmuş olmak, emekli, dul, malul, yetim aylığı almıyor olmak, açık öğretim dışında öğrenci vasfı taşımıyor olmak ve de kuruma kayıtlı işsiz olması gerekmektedir.

Başvuru yapacak adayların www.iskur.gov.tr internet adresine kayıt yaptırabilecekleri gibi Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne de şahsen başvuru yapabilirler. Belirtilen süre dışında gerçekleşen hiç bir başvuru kabul edilmeyecektir. Katılımcıların 24 Kasımdan itibaren başvuru yaptıkları kurumlara giderek mülakata katılabilecekleri duyuruldu. 

Editör: TE Bilisim