3 Milyon Kişiye İş İmkanı

Hükümet çalışanlarının büyük bir titizlikle çalışmasını yaptığı proje sonucunda, hanesinde iş hayatında bulunan kimse olmayan 3 milyon kişiye iş imkanı sağlanacak. İşte bu projenin detayları.

 

Hükümet, yaptığı büyük çalışmalar sonucunda 3 milyona yakın yoksul eve iş imkanı götürüyor. Yoksul ailelerin geçimlerini sağlayabilmesi ve istihdam edilebilmesi için büyük çalışmalar yapan hükümet, bu projeyle beraber yoksul hanelere iş verileceğini ifade ediyor.

ÖNCELİKLE İŞKUR’a KAYIT OLUN

Yoksul ailelere sağlanacak olan iş imkanı için, kişilerin öncelikli olarak İŞKUR’ da kayıtlı olmaları gerekmektedir. Kayıtlı olmayan ve yeni kayıt yapılacak kişiler için ve özellikle genç nüfustaki bireylerin fotoğraf ve sağlık kurul raporları devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır. Hükümete bağlı kurumlar bunun yanı sıra kişilere iş yönlendirme yardımı olarak 3 defaya mahsus 100 liraya yakın bir destek sağlayacak. Ayrıca işe yerleştirilen kişilerin eğitim veya sağlık yardımları da ne sebeple olursa olsun kesilmeyecek.

SOSYAL YARDIMLAR ARTIRILACAK

Yoksul hanelere iş imkanı sağlayacak olan Hükümet, bunun yanı sıra maddi durumu düşük olan ailelere, eğitim, kömür veya gıda gibi konularda da yardımlarını sürdürecek. Yapılan bu yardımlar da her geçen gün artış gösterecektir.

3 MİLYON KİŞİYE SAĞLANAN İŞ İMKANI

Hükümetin yoksul ailelere sağlayacağı iş imkanı, başta imalat sektöründe olacaktır. Bunun yanı sıra diğer kritik sektörlerde de istihdam çalışmaları devam edecek. İşe alınacak kişiler için öncelikle gelir testi yapılacak ve yoksulluk sınırında, evde herhangi bir çalışanı olmayan ailelere öncelik tanınacak. Bu da demek oluyor ki evinizde çalışan ve evinizin geçimini sağlayacak birisi yoksa öncelikli bir duruma geliyorsunuz.

İŞ BIRAKANA İŞ YOK

İŞKUR bünyesinde daha önce işe yerleştirilmiş kişilere yılda tek sefere mahsus asgari ücret miktarının üçte biri kadar da işe başlama desteği veriliyor. Bunun yanı sıra İŞKUR tarafından işe yerleştirilmiş ve bu işi geçerli bir neden olmadan bırakan kişiler bu istihdamdan faydalanamayacaklar.

EK İŞ İLANLARINA BÜYÜK TALEP

Evin geçimini sağlamak üzere çalışan olmayan ailelere yönelik yapılan bu ek iş çalışmasına olan ilgi oldukça fazladır. Ev hanımları ve işsiz kişilerin özellikle bu ilanlara başvurduğu bilinmektedir. Bu bireylere öncelik verecek olan devlet, bu projenin devamlılığı için büyük çalışmalar gösteriyor.

Editör: TE Bilisim