Ülkemizde açık pozisyonlar için her sene çok sayıda memur ve personel alımları gerçekleştirilmektedir. İlanlar kurum tarafından hazırlanmakta ve hazırlanmadan önce Maliye Bakanlığının onayına bakılmaktadır. Kurumlar ilanlarını Devlet Personel Başkanlığı ya da İŞKUR üzerinden yayımlanmaktadır.

Buna göre geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklama ile 2018 yılında kamu kurumlarının toplam 78 bin memur alımı yapacağı duyuruldu. Alımlarda hangi kurumlara öncelik verileceği konusunda da açıklama yapıldı.

ÖNCELİK BU KURUMLARA VERİLECEK

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yaptığı duyuru ile 2018 yılında toplam 78 bin memur alımı yapılacağı belirtilirken önceliğin hangi kuruma verileceği de söylendi. Buna göre 2018 yılında alımların büyük bir bölümü Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı için yapılacak. Kalan alımların ise diğer kurumlar için bölünmesi beklenmektedir.

AÇIKTAN ATAMALAR DEVAM EDECEK

Alımların büyük bir bölümü Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı için yapılacak. Geriye kalan alımlar ise açıktan atamalar ile diğer kamu kurumları için yapılacak. Peki kaç kişilik memur alımı yapılması bekleniyor.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin kişilik memur alımı yapması ve Sağlık Bakanlığının da aşağı yukarı, 20 - 30 bin personel atamasını gerçekleştirmesi beklenmektedir. Geriye kalan 20 - 40 bin civarı alımın ise diğer kurumlar için yapılacağı tahmin ediliyor.

TÜM ALIM İLANLARINI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim