Ülkemizde bilindiği üzere il, ilçe ve belde belediyeleri olmak üzere binlerce belediye başkanlığı bulunmakta olup her belediyede en az 10 civarı personel istihdam etmektedir. İlçenin nüfusunun büyüklüğüne göre belediyede istihdam etmekte olan personel sayısı ciddi şekilde artmaktadır.

Buna göre belediyelerde en çok rağbet görmekte olan kadrolardan bir tanesi kesinlikle zabıta memuru kadrolarıdır. Peki 2018 yılı belediyelere zabıta memuru alımı ne zaman yapılacak? Belediyelere ortalama kaç zabıta alımı yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak sizlere belediyelere zabıta memuru alımı hakkında tüm detayları veriyoruz.

ZABITA MEMURU ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye genel belediye başkanlıkları zabıta memuru alımları ne zaman yapılacak? Buna göre zabıta memuru alımları artık merkezi yerleştirme atamaları ile gerçekleştirilmektedir. Bu senenin ilk merkezi ataması 26 Haziran 2018 - 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak olup zabıta memuru alımlarının da bu tarihte yapılması ön görülmektedir. Peki kaç zabıta alımı yapılacak?

KAÇ ZABITA ALIMI YAPILACAK?

Belediye Başkanlıklarının en erken merkezi yerleştirme ataması tarihi olan 26 Haziran 5 Temmuz tarihlerinde atama yapması beklenmektedir. Peki kaç zabıta alımı yapılacak? Buna göre net bir sayı yok ancak çok yüksek bir atama beklenmiyor geçen sene ikinci atamada 355 zabıta memuru alınmıştı bu atamada da ortalama 100 - 200 arası bir zabıta alımı gerçekleştirilebilir. Fakat kesin sayıların belirlenebilmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme ataması kılavuzunun kamuoyuna duyurulması gerekmektedir. Alımların yayımlandığı gibi haberdar olmak için lütfen www.isinolsa.com sitemizi takip ediniz.

Zabıta Memuru Maaşları Ne kadar?

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER - İzin almadan kullanılamaz. Aksi halde yasal işlem başlatılacaktır.