Ülkemizin dört bir yanında bulunmakta olan belediye başkanlıkları bilindiği üzere açık olduğunu tespit ettikleri pozisyonlar için çok sayıda belediye memur ve personel alımı ilanlarını hazırlayarak ilgili ilanının kamuoyuna duyurulması ve başvuruların başlaması için Devlet Personel Başkanlığı ya da Türkiye İş Kurumuna göndermektedir.

2018 yılı belediyelere memur ve personel alımı ilanlarını takip eden değerli okurlarımız için İşin Olsa ekibi olarak özel bir içerik ürettik. Bu içeriğimiz aracılığı ile sizlere 2018 yılı belediyelere memur ve personel alımı ilanları hakkında çok detaylı bilgiler vereceğiz. Belediye memur ve personel alımı ilanlarına ilk olarak siz ulaşacak ve ilanlara çok kolay şekilde müracaatlarınızı gerçekleştirebileceksiniz.

2018 YILI HANGİ BELEDİYELER MEMUR ALIMI YAPACAK?

2018 yılına girmemiz ile birlikte şu ana kadar onlarca belediye başkanlığı ilanlarını kamuoyuna duyurdu ve halen çok sayıda belediye başkanlığının memur ile personel alımı ilanlarına başvurular devam ediyor. Belediyelere memur ve personel alımı ilanlarını bu linke takip ederek anlık olarak görebilir ve müracaatların nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Buna göre ülkemizde 30 büyükşehir belediyesi, 51 il belediyesi, 519 büyükşehir ilçe belediyesi, 400 ilçe belediyesi ve 397 belde kasaba belediyesi olmak üzere toplam bin 397 (1.397) belediye bulunmaktadır. Bu belediyelerin büyük bir bölümü ihtiyaçlarına göre 2018 yılında belediye memuru ve personeli alımı gerçekleştirecektir.

BELEDİYE MEMUR ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?

İşin Olsa ekibimizin değerli okurlarının büyük çoğunluğu belediye memur ve personeli olarak görev yapmak istediği için belediyelerin tüm ilanlarını takip etmektedir. Peki sizlerde belediye memur alımlarından haberdar olmak ister misiniz? O zaman Türkiye'de bulunan toplam bin 397 belediyenin resmi internet sayfasını ya da DPB ile Türkiye İŞ Kurumunun sitesini takip etmenize gerek yok. Çünkü biz ekip olarak 2018 yılı belediyelere memur ve personel alımı ilanlarını anlık olarak takip ediyoruz.

Sizlerde belediyelere memur ve personel alımı ilanlarından haberdar olmak istiyorsanız. Sosyal medya ailemize buradan katılabilir ve İşin Olsa mobil uygulamasını buradan indirebilirsiniz. Sosyal medyada yüz binlerce kişilik dev bir aile olduk ve buradan tüm detaylı ilanları sizlerle paylaşıyoruz. Yine mobil uygulamamızdan da çok önemli haberleri bildirim alabileceğiniz gibi ilanları da anlık takip edebilirsiniz.

BELEDİYELER HANGİ POZİSYONLARA MEMUR ALIYOR?

2018 yılında bin 397 belediyenin büyük bir bölümü memur ve personel alımları gerçekleştirecektir. Pek ibelediye hangi pozisyonlara memur alımı yapıyor. Buna göre belediyeler ihtiyacı olduğu pozisyonlar için memur ile personel alımı gerçekleştirmekte olup pozisyonlar belediyeden belediyeye değişiklik göstermektedir.

Ancak genel olarak belediye başkanlıklarının yayımlamış olduğu pozisyonlara bakıldığında belediye memuru, zabıta, sekreter, temizlik görevlisi, çay servis görevlisi, çöpçü, park ve bahçe bakım elemanı, peyzaj personeli, hayvan bakıcısı, şoför, teknisyen, usta, tekniker, tesisatçı, filiz işçisi, beden işçisi, çağrı merkezi personeli, büro memuru, beko loder kazıyıcı yükleyici operatörü, elektrikçi, cankurtaran, sporcu, antrönör, eğitmen, çamaşırcı, büro yönetim elemanı, oto bakım personeli, oto tamirci personeli, aşçı, güvenlik görevlisi vb. gibi pozisyonlar için personel alımları yapılmaktadır. Ancak sadece bu pozisyonlar için aklınıza gelecek diğer tüm pozisyonlar içinde belediyeler memur alımları gerçekleştirmektedir.

BELEDİYE MEMUR ALIMLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ülkemizde bulunan bin 397 belediye başkanlığını büyük bir bölümü 2018 yılında açık pozisyonlarına göre belediye memuru ve personeli alımı yapacaktır. Peki belediye memur alımlarına kimler başvurabilir? Buna göre pozisyonlara göre başvuru şartları değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak adayın gerekli sertifikalara sahip olmak, aranıyorsa KPSS baraj puanını almış olmak, gerekli eğitim düzeyinden mezun olmak, sorumluluk sahibi olmak vb. gibi şartlara sahip olması gerekiyor. Fakat hemen yukarıda belirtilmiş olduğu gibi memur alımı aranacak şartları pozisyonlara göre değişiklik göstermektedir. Örneğin elektrikçi pozisyonu için adayın elektrik bölümlerinden mezun olması, tesisatçı pozisyonu için adayın tesisat bölümlerinde mezun olması gerekmektedir.

BELEDİYE MEMURLARI DAİMİ Mİ? GEÇİCİ SÜRELİ Mİ ALINIYOR?

Türkiye genelinde bulunmakta olan bin 397 belediye başkanlıkları çok sayıda memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Peki belediye memurları daimi mi yoksa geçici süreli mi memur, personel alımı yapıyor. Buna göre bu alımlar da belediyeye göre değişiklik göstermektedir. Kimi belediyeler geçici süreli alım yaparken kimi belediyeler daimi süreli olmak üzere belediye memuru alımı gerçekleştirmektedir. Yine belediye personel alımlarının bir bölümü Toplum Yararına Programlar TYP kapsamında geçici süreli olarak gerçekleştirilmektedir.

BELEDİYE MEMURLARI NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Adayların en çok önem verdiği konulardan bir tanesi bilindiği üzere belediye memurlarının ne kadar maaş aldığı durumudur. Peki belediye memurları ne kadar maaş alıyor? Buna göre maaşlar pozisyonlara göre değişiklik göstermekte olup genel olarak işçi pozisyonları için maaşlar asgari ücret tutarından yani bin 603 liradan başlamakta ve tutar 3 bin 500, 4 bin lira civarına kadar yükselmektedir. Tabi bu tutar belediyenin bulunduğu bölge, ilgili personelin kıdemi ailevi durumu ve pozisyonuna göre değişiklik göstermektedir.

BELEDİYE MEMURU ALIMLARI İÇİN BİZİ TAKİP EDİN

2018 yılı içerisinde çok sayıda belediye başkanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı gerçekleştirecektir. Eğer sizlerde 2018 yılı belediye memur ile personel alımı ilanlarını takip etmek istiyorsanız sadece İşin Olsa sitemizi takipte kalsanız yeterlidir. Sizler için Türkiye geneli tüm belediye başkanlıklarının ilanlarını toplayarak pozisyonlar, başvuru tarihleri ve aranacak şartlar bilgileri ile sizlere sunmaktayız. Yine sosyal medyadan da İşin Olsa'yı takip etmeyi ve mobil uygulamamızı da akıllı telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Editör: TE Bilisim