İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü aralıklarla her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere bekçi alımı gerçekleştirmektedir. Bilindiği üzere bundan önce ki yıllarda bekçi alımı için sınıf kaldırılmıştı ancak daha sonradan bekçi kadrosuna ihtiyaç olduğu gerekçesi ile Emniyet Genel Müdürlüğüne yeniden bekçi kadrosu tanındı.

Türkiye'de ortalama 5 bin civarı bekçi görevini yapıyorken çok ciddi bekçi alımları yapıldı ve bu sayı on binleri geçti. Buna göre bekçi alımlarının 2018 yılında da devam etmesi beklenmektedir. Geçtiğimiz sene il valiliklerinin yayımladığı duyurular ile bekçi alımları yapıldı ve Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihdas edilen kadrolara göre 7 bin 500 civarı bekçi alımı kadrosunun daha kaldığı öğrenildi. Peki 2018 yılında 7 bin 500 bekçi alımı ne zaman yapılacak?

7 BİN 500 BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

İl Valiliklerinin yayımlayacağı ilanlar ile Emniyet Genel Müdürlüğünün bu sene 7 bin 500 kişilik daha bekçi alımı yapması beklenmektedir. Peki 7 bin 500 bekçi alımı ilanı ne zaman yayımlanacak? Şu an için maalesef bekçi alımlarının tarihi hakkında her hangi bir bilgi yok. Ancak alımlar henüz yeni yapıldığı için şu an için bekçi alımı ilanının duyurulması beklenmiyor.

Bekçi alımları genel olarak ilk bahar ya da yaz ayları civarında yapıldığı için bu sene de 2018 yılının ilk yarısı sonları ya da ikinci yarısı içerisinde yapılması beklenmektedir. Tabi bunlar tamamen tahmini alım tarihleridir. Bekçi alımlarına ilişkin yakın zamanda İçişleri Bakanlığından ya da Emniyet Genel Müdürlüğünden konu hakkında kamuoyuna açıklama yapılabilir. Sizlerde bekçi alımı ilanı bekliyorsanız sitemizi takip ederek ilanları öğrenebilirsiniz.

Bekçi İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim