Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile engelli adaylar için her sene memur ataması yapılmaktadır. Atamalar Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da kura ile gerçekleştirilmektedir. Peki 2018 yılı EKPSS ve kura ile memur ataması ne zamanyapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile Devlet Personel Başkanlığının yaptığı görüşmeler sonucunda engelli memur atamasının tarihi belli oldu. Peki bu sene 2018 yılı engelli memur ataması ne zaman yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak atama tarihlerini açıklıyoruz.

ENGELLİ MEMUR ATAMA TARİHİ

Ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunu olup Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş yani EKPSS ile atanacak olan adaylar için merkezi yerleştirme engelli memur ataması 8 Mart - 16 Mart 2018 olarak duyurulmuştur. Adayların bu tarihler arasında engelli memur atamasına başvuru yapması gerekmektedir.

Her hangi bir eğitim görmüş ya da görmemiş ancak EKPSS ile değilde kura ile atanmak isteyen engelli adaylar da atamalara başvuru yapmaktadır. Buna göre 2018 yılı engelli kura ile atama tarihi 2 Mayıs - 16 Mayıs 2018 olarak duyurulmuştur. Adayların bu tarihler arasında müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.