Ülkemizde bilindiği üzere farklı alanlarda hizmetlerine devam etmekte olan toplam 21 bakanlık bulunmaktadır. Bakanlıklar her sene ihtiyaçlarına göre memur ve personel alımları gerçekleştirmektedir. Ancak her bakanlığın yaptığı alım sayısı bir değildir.

2018 yılına girilmesi ile birlikte pek çok aday hangi bakanlığın kaç memur alımı yapacağını merak etmeye başladı. Peki 2018'de hangi bakanlıklar memur alımı yapacak? İşin Olsa ekibimize gelen yoğun istek üzerine sizler için bu özel içeriği ürettik. Buna göre 2018'de hangi bakanlıkların memur alımı yapacağını bu içeriğimiz aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

HANGİ BAKANLIKLAR ATAMA YAPACAK?

Buna göre bakanlıklar tarafından 2018 yılına ilişkin performans programları ve bütçe programları yayımlandı. Her ne kadar büyük bir bölümü resmi atama sayılarını duyurmasa da en büyük atama yapacak olan bankalar bilinmektedir. Buna göre en çok atama bu sene yine Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Bu beş bakanlıktan hariç olmak üzere yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bünyesindeki kurumlar için çok sayıda atama yapması bekleniyor.

Yine yukarıda belirtilmemiş olan Avrupa Birliği Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da açık olan pozisyonlarına göre açıktan atama ve merkezi atama ile memur alımları yapması bekleniyor.

Ancak 2018 yılında en fazla alımı ilk olarak yukarıda verilen bakanlıklar yapacak olup yine hemen aşağısında verilen bakanlıklarda farklı pozisyonlar için bünyelerinde görev yapmak ya da bünyesine bağlı kamu kuruluşları için açıktan atama ya da merkezi atama ile memur alımlarını gerçekleştirecektir. Memur alımı ilanları yayımlandıkça www.isinolsa.com aracılığı ile sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

TÜM MEMUR ALIM İLANLARI BURADA

İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMAMIZ GÜNCELLENDİ!

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER - İzinsiz kopyalanması yasaktır. Aksi halde yasal işlem başlatılacaktır.

Editör: TE Bilisim