Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmekte ve bu sınavdan alınan sonuçlar ile kamu kurum ve kuruluşları kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur personel alımı gerçekleştirmektedir.

Geçen sene onlarca kurum Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türleri ile memur alımı yaptı. Peki 2017 yılında KPSS puan türleri (KPSSP3, KPSSP94, KPSSP93) ile memur personel alımı yapacak olan kurumlar hangileri? Hangi kurumlar memur alımı yapacak?

Hangi Kurumlar Alım Yapacak

2017 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türü ile de pek çok kamu kurumu memur personeli alımı yapacak. Bunlardan ilki şüphesiz ki Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketidir. PTT 2 bin memur personel alım ıdaha yapacak.

Yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı vb. gibi kamu kurum ve kuruluşları 2017 yılı içerisinde Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türleri ile çok sayıda memur personel alımı yapacaktır.

Alımlar hakkında şu anda detaylı bilgi olmasa da 2017 yılı içerisinde Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türleri ile binlerce memur personel alımı yapılması bekleniyor. Alım ilanlarının yayımlanması ile sizlere detaylı bilgiyi aktaracağız.
Editör: TE Bilisim