Her sene kamuda bulunan boşlukların doldurulması için kamuya memur atamaları yapılmaktadır. Memur atamalarının bir bölümü açıktan atama yöntemi ile yapılmakta olup adayları kurumlar kurum sınavlarına sokmakta ve burada başarılı olanlar mülakatlara çağrılmaktadır. Adaylar mülakatlarda da başarılı olursa kamuda istihdam etmeye başlamaktadır. Yine kadroların Devlet Personel Başkanlığına bildirilmesi ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır. Peki 2017 yılında memur atamaları ne zaman yapılacak? Kamuya kaç bin memur alınacak?

Memur Atama Tarihleri

2017 yılında ilk olarak Şubat veya Mart ayında sözleşmeli öğretmen atamasının yapılması bekleniyor. Sayının 30 bin olduğu düşünülürken geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama da 10 bin öğretmen atamasının yapılacağı duyuruldu. Yine bu tarihler arasında Polis Özel Harekat alımı da yapılabilir.

2017 yılının ilk merkezi ataması olan KPSS 2017/1 atamasının Haziran - Temmuz ayında yapılması beklenmekteydi ancak yine yapılan açıklamalar incelendiğinde bu atama da erkene çekilebilir ve Mart 2017 tarihinde ilk merkezi atama olan 2017/1 gerçekleştirilebilir.

Kamuya toplam 60 bin atama yapılması beklenmekte olup kurumların Maliye Bakanlığı ile görüşmelerinin ardından sözleşmeli personel alımlarının da yapılması bekleniyor. Rakamın artması ve sene sonuna kadar toplam kamuya 100 bin memur alımının yapılması beklenmektedir. Kurum atamalarının tarihleri henüz net belli değil ve görüşmelerin ardından belli olmaktadır. Kurum atamaları konusunda sizleri bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim