2016’da 74 Bin Adet Memur Alınacak

‘’ 2016 yılında ortaya konacak yeni bir vergi ya da ilave bir vergi artışı düşüncemiz yok ‘’ diyen Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, 2016 yılında kamu sektörübde 74 bin personelin alınacağını söyledi.

 

Maliye Bakanı’mız sayın  Mehmet Şimşek, düzenlediği basın toplantısı sırasında Ocak – Eylül 2015 dönemine ait merkezi yönetim bütçe uygulamalarının kesinleşmiş sonuçlarını açıkladı. Ayrıca bu toplantı sırasında Sayın Şimşek, basın muhabirlerinin yönelttiği sorulara da elinden geldiğince yanıt verdi.

 

2016 YILINDA KAMU SEKTÖRÜNE 74 BİN PERSONEL ALINACAK.

Maliye Bakanı Sayın Şimşek, kamu sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda 74 bin personel alımını planladıklarını söyledi. Savunma harcamaları konusunda yöneltilen bir soruya,  savunma ve güvenlik harcamalarının 2015 yılı verilerine göre 47,4 milyar lira olduğunu, 2016 yılında ise bu harcamaların 55 milyar lira gibi bir rakama çıkacağını öngördüklerini söyledi. Günümüzde gündemden düşmeyen Suriye sığınmacılarına yönelik bir soru da ise Sayın Şimşek; ‘ Türkiye yaklaşık olarak 2,5 milyon mülteciyi ağırlıyor, yaptığımız harcama şu ana kadar 8 milyar dolar’’ şeklinde yanıt verdi.

Maliye Bakanı Sayın Şimşek, yaptığı diğer açıklamalardan birinde de, gelecek yıla ait özelleştirmeden gelecek gelirin 10,8 milyar lira olarak öngördüklerini söyledi. ‘’ Bu gerçekçi bir tahmindir, 2015 yılında bu gelir 6,1 milyar lira gibi bir rakamdı ‘’ dedi.

 

ASGARİ ÜCRETE YÖNELİK AÇIKLAMASI:

 

Maliye Bakanı Sayın Şimşek, bulunduğumuz yılda asgari ücretin 1000 TL olduğunu, 2016 yılından itibaren de 1300 TL olacağını söyledi. Ayrıca Bakan Şimşek, ‘’ Ülkemiz içindeki mülteciler için Avrupa Birliği’nden 3 milyar Euro’luk destek olursa, bize düşen yük azalacaktır ve bu makul bir rakamdır. Eğer böyle bir şey olursa memnun oluruz’ dedi.