2016 KPSS merkezi atamada 21 bin memur alınacak

2016 yılı içerisinde bazı kurum ve kuruluşlara KPSS ile atamalar yapılacak.  Toplamda kpss ile alınacak olan personel sayısı 21 bin. 2016 yılı içerisinde büyük bir sabırsızlıkla beklenen atama sayısı ve memur sayısı sonunda belli oldu.


2016 yılı içerisinde kaç adet memur atanacak? 

Bir çok aday hatta onbinlerce insan ne zaman atama yapılacağını merak ediyordu. Bu soru ve sorunlar sonunda nihayetine erdi ve gerekli kurum tarafından açıklama yapılarak kaç adet memur atanacak bunun bilgisi sonunda verilmiş oldu. KPSS 2016/1 ve KPSS 2016/2'e göre bazı kurum ve kuruluşlara şuanda personel alımları yapılacak. Yapılacak olan alım sayısı açıklanarak bu sayının 21 bin adet olduğu belirtildi. 

Devlet Personel Başkanlığı yani DPB adlı kurum 14 nisan 2016 tarihinde 2016 yılı içerisinde yapacak olduğu atamalar hakkında ve pozisyonlar hakkında detaylı bir konuşma ve sunum yaparak insanları bilgilendirmiş oldu. Nakil sayıları dahil belirli olan bu tasarı sonrasında Maliye bakanlığı 2016 yılı içerisinde bazı kurum ve kuruluşlara toplamda 51 bin adet açıktan ve nakit atama izni verdi. 

Bu sayının yaklaşık olarak 30 binini Milli Eğitim Bakanlığı alacak.  Geriye kalan 21 bin kişi ise KPSS 2016/1 ve 2'e göre gerekli olan ve yettiği şekilde bazı kurum ve kuruluşlara dahil edilecekler.  Sadece milli eğitim bakanlığı ve maliye bakanlığı değil aynı zamanda adalet bakanlığı, sağlık bakanlığı ve daha bir çok kurum ve kuruluşa alım yapılacağı duyuruldu.