Milli Eğitim Bakanlığı her sene on binlerce öğretmen ataması gerçekleştirmektedir. Bu sene 30 binden fazla öğretmen ataması isteniyordu ancak Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu öğretmen ataması sayısının 20 bin olduğunu belirtti. Toplam 90 branştan 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak.

Öğretmen ataması başvuruları Mart 2017'de yapılacak ve adaylar Nisan ile Mayıs aylarında mülakatlara girecek. Mülakatlar da 60 ve üzeri puan alan adaylar tercih yapma hakkında sahip olabilecek.

Öğretmenler Ne Zaman İş Başı Yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması tercihlerinin Mart 2017'de yapılması bekleniyor ve Nisan ile Mayıs aylarında da mülakatlar yapılacak. Öğretmen adayları iş başlarına ise 2017 - 2018 eğitim öğretim döneminde yapılması bekleniyor.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının Haziran ayında yapılacağı tahmin edilmekte olup atanacak olan öğretmenlere yaz tatili boyunca hizmet içi eğitim ve yeni müfredat hakkında bilgi verilecek. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı 2017 yılına ait taslak müfredat yayımladı ve bu müfredatta değişiklikler yapılarak yeni eğitim öğretim yılında bu müfredattan ders işlenecek. Öğretmen adaylarının bu konu da bilgilendirilmesi ve hizmet içi eğitim hakkında da bilgi alabilmesi için yaz aylarında öğretmenlere seminerler verilecek. Seminerlerin sonunda öğretmen adayları derslere başlayacak.
Editör: TE Bilisim