20 Bin Koruma Memuru Alınacak

Geçtiğimiz aylarda Çağlayan Adliye’sinde meydana gelen terör saldırısında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz şehit olmuştu. Savcı Kiraz’ı şehit eden teröristlerin özel güvenliğin kontrolünde olan kapıdan avukat kılığında girmişti. Bunun üzerine adliyelerin güvenliğinin özel güvenliklerden alınması gündeme gelmişti. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda bizzat görüş bildirmişti. Bazı özel binalarda özel güvenlik yerine polisin görev yapması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinden yola çıkılarak yapılan yeni düzenleme doğrultusunda özel önemi olan binalar Koruma memurlarının kontrolüne verilecek.

İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemede bir özel güvenlik modeli yaratılacak. Koruma memurlarının kesin olarak görev yapmasının gündeme gelmesinin ardından 17-20 bin arasında koruma memuru alımı da gündeme geldi. Koruma Memurluğu henüz yasal olarak kurulmadı ancak kurulması için çalışmalar yapılmaya devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde polise yardımcı olmak amacıyla hayata geçirilecek koruma memurluğu uygulamasının etki alanlarına da bakacak olursak yapılan taslak çlışmada cezaevleri ve adliyeler başta olmak üzere bazı hava alanları ve enerji nakil hatlarında da koruma memurlarının görev yapması bekleniyor. Bunun yanı sıra büyükşehir belediyelerinin bünyesindeki metrolar ve hafif raylı ulaşım sistemlerinin güvenliği yine koruma memurlarınca gerçekleştirilecek. Yüksek Hızlı Trenler de koruma memurlarının görev yapması için belirlenen başka bir bölge oldu. Koruma memurları hem YHT'nin her seferinde görev yapacak hem de YHT garlarının güvenliğinden sorumlu olacak. Son olarak mülteci kamplarının koruması da koruma memurlarına verilecek.