OHAL kapsamında her geçen gün yeni Kanun Hükmünde Kararnameler yayımlanmakta ve görevden alma, göreve iade, kamu kurumlarına kadroların ihdas edilmesi süreçler devam ediyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında resmi gazetede yayımlanan duyuru tüm kamuoyunun dikkatini çekmişti.

Buna göre iki yeni ilçe kurulmuş ve iki ilçe için 490 kişilik memur kadrosu ihdas edilmişti. İki yeni ilçe için 490 kişilik memur alımı yapılması beklenirken halen memur alımları için bir ses çıkmadı. Peki 2 yeni kurulan ilçeye 490 memur alımı ne zaman yapılacak ve nasıl yapılacak.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Kanun Hükmünde Kararnameler ile Aksaray Sultanhanı ve Artvin Kemalpaşa'nın ilçe olmasına karar kılınmış ve iki ilçe için toplam 490 memur alınacağı belirtilmişti. Buna göre memur alımlarının net olarak ne zaman yapılacağı bilinmiyor ancak büyük bir ihtimal ile 490 kişilik alım ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS 2017/2 merkezi atamasında gerçekleştirilebilir. Müdür, müdür yardımcısı vb. gibi ünvan isteyen kadrolar için kurumlar arası atama yapılırken diğer sağlık ve memur kadroları için normal şekilde atamaların yapılması beklenmektedir.

Hangi kurumlar için kaç kişilik memur alınacağını öğrenmek için aşağıdaki linki takip edebilirsiniz.

490 KİŞİLİK MEMUR KADROSU VE DETAYLARINI BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ