Emniyet Genel Müdürlüğünde bir zaman var olan ve sonradan kaldırılan bekçi kadrosu tekrar getirildi. Şu anda Türkiye geneli binlerce bekçi EGM'ye bağlı olarak sokaklarda dolaşmaya ve görev yapmaya devam etmektedir. Buna göre geçtiğimiz aylarda yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile EGM'ye toplam 14 bin 500 kişilik bekçi kadrosu ihdas edildi.

İlk KHK ile 7 bin kişilik bekçi kadrosu ve ikinci KHK ile 7 bin 500 kişilik bekçi kadrosu daha ihdas edildi. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 14 bin 500 kişilik bekçi alımı için izin verildi fakat bir türlü beklendiği gibi ilanlar kamuoyuna duyurulmadı.

ADAYLAR İLAN YAYIMLANSIN İSTİYOR!

Bekçi alımını Türkiye geneli on binlerce aday bekliyor ve bizlerde İşin Olsa ekibi olarak haberleri gündeme taşımaya devam ediyoruz. Buna göre adayların talepleri artıyor ve biran önce ilanın yayımlanmasını talep etmektedir.

HANGİ ŞARTLAR ARANACAK

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak (mezuniyet şartı değiştirilebilir)
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

Yukarıda EGM'nin 14 bin 500 kişilik bekçi kadrosunda aranacak şartlar verilmiştir. Bundan önceki ilanlarda bu şartlar aranmıştı. Bekçi alımı ilanı yayımlandığı anda İşin Olsa ekibi olarak sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim