1000 BESYO Mezunu 2016 Mart'ta Göreve Başlayacak

Habertürk televizyonlarında soruları yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç, BESYO bölümüne yönelik 1000 kişilik kadronun KPSS + Mülakatlarla doldurulacağını söyledi. 1 Kasım seçimlerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın atamalar için başvuruları kabul etmesi bekleniyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanı, açıklamalarını şöyle sürdürdü.

MÜLAKAT YAPACAĞIZ.

BESYO bölümünden mezun olan kişilerle ilgili olarak 2017 yılı dahil olmak üzere planladığımız herhangi bir kadro değişikliği yoktu. Ama BESYO mezunlarımızdan gelen talepleri dikkate aldık ve Maliye Bakanlığı ile bu konu hakkında görüşmeler başlattık. 2017 yılında yapılacak olan alımları erkene almak ve 1000 kadro açılması için talete bulunduk. Başvurumuz değerlendirildi ve şuan son düzenlemeleri yapılıyor. Bu atamalarda öncelik KPSS olacak. Ama KPSS sınavına ek olarak bünyemizce mülakatlar da yapılacak. Bu mülakat sistemini geçtiğimiz sene KYK’ da 900 sözleşmeli personel alımlarında uygulamıştık ve başarılı sonuçlar elde etmiştik. KYK’ ya atan 900 sözleşmeli personelimizde 860 tanesi halen görevlerine devam etmektedir. Aynı sistemi BESYO alımlarında da uygulayacağız. 1000 kişilik kontenjanımızda öncelikli olarak KPSS’ yi temel alacağız ama asıl alımları ise mülakatlar sonucu gerçekleştireceğiz ‘’ dedi.

GÖREVE BAŞLAMA TARİHİ MART 2016

Sayın Kılıç, seçimlerin bitmesinin ardından başvuruların bakanlık tarafından kabul edileceğini söyledi. Başvuru süresi, sonuçların açıklanması, mülakatların gerçekleşmesi, atama belgelerinin açıklanması ve onaylanmış atamaların toplam süresi yaklaşık olarak 4 ayı bulacaktır. Bunu dikkate aldığımızda kasım ayındaki alımların Mart ayı sonunda tamamlanacağı düşünülüyor. Sınav sonrasındaki mülakatlar da Bölge Müdürlükleri tarafından yapılacak.