Ülkemizde bilindiği üzere her sene bir milyon civarı öğrenci üniversiteye giriş yaparken yine bir milyona yakın öğrenci de mezun olmaktadır. Kimi öğrenciler Meslek Yüksek Okulu ile Lisans bölümlerinden mezun olurken kimi öğrenciler İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesinin Açıköğretim Fakültesinden mezun olmaktadır.

Şu anda en büyük yığılmanın olduğu bölümlerden bir tanesi 3179 nitelik kodlu büro yönetimi ve sekreterlik bölümüdür. Buna göre bu bölümde ortalama 100 bin civarı öğrenci mezun olmuştur ancak adayların atamaları gerçekleşmediği için mağdur olduklarını beyan etmektedir.

SESİNİZ OLUYORUZ!

İşin Olsa ekibimize her geçen gün yeni büro yönetimi ve sekreterlik bölümünden mezun olmuş adaylar başvuru yaparak sesleri olmamızı talep etmektedir. Bizlerde adayların seslerini yaptığımız haberler ile duyurmaya çalışıyoruz.

Buna göre bu adaylar büro yönetimi ve sekreterlik bölümlerinden mezun olmasına rağmen kamu kurumlarının alım yaptığı büro memuru kadrolarına dahi başvuru yapamamaktadır. Adaylar 3179 nitelik koduna atamaların yapılması ve özellikle büro personeli, büro memuru alımlarına kadronun verilmesini talep etmektedir.

Umut ediyoruz ki özel sektör ve kamu kurumunda 3179 nitelik koduna sahip büro yönetimi ve sekreterlik bölümünden mezun olanlara hak verilir ve kadrolar açılır.

TÜM HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim