Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuru da 10 bin polis alımı müracaatlarının yetersiz kaldığı belirtilmişti. Buna göre 10 bin polis alımı yapılacak ancak şu ana kadar sadece 14 bin 500 kişilik bir başvuru yapıldı.

Başvuracak polis adayı sayısı her zaman ki gibi yukarılardaydı buna göre 100 bin kişilik veya daha fazla adayın müracaat edebileceği düşünülürken başvuru sayılarının oldukça az olduğu görüldü. Peki 10 bin kişilik polis alımında adaylara göre başvuru sayıları neden düşük.

ADAYLARA GÖRE DEĞERLENDİRME
  • Mezuniyet Şartı
Gelen yorumlara bakıldığında binlerce adayın mezuniyet şartından dolayı başvuru yapamadığı görülmektedir. Adayların başvuru yapabilmesi için en az lisans mezunu olması gerekmektedir

Aday Tavsiyeleri: Başvuruların en az lise ya da önlisans seviyesine çekilmesi isteniyor.
  • Yaş Şartı
Yine polis alımında 28 yaş şartı bulunmaktadır. Bu şarttan dolayı da pek çok adayın müracaat edemediği görülmektedir.

Aday Tavsiyeleri: Kamu kurumlarında uygulandığı gibi POMEM polis alımlarında da yaş şartının 35 seviyesinde olması talep edilmektedir.
  • KPSS Şartı
Polis alımında KPSS'de 60 ve üzeri puan şartı aranmaktadır. Her ne kadar bu puan yüksek olmasa da pek çok aday ilk senesi olduğu için KPSS'ye çalışmadığını ve düşük puan aldığından dolayı müracaat edemediğini belirtmektedir.

Aday Tavsiyeleri: Polis alımında aranan KPSS şartının kaldırılması talep edilmektedir.

TERÖR OLAYLARI BAŞVURULARI ETKİLEMEDİ! ARTIRDI

Bilindiği üzere Suriye sorunu devam ederken iç ve dış tehlikeler olarak bilinen terör örgütlerinin Türkiye üzerinde yapmaya çalıştığı hain planlar halen sürüyor. Ancak terör olaylarının yaşanması başvuru sayılarını etkilemediği gibi yine artırdığı görülmektedir. Temel olarak başvuruların neden az gelmesi kullanıcı yorumlarından yola çıkarak yukarıda belirtilmiştir.