10 Bin Genç İçin İş Kapısı Açıldı! İşte Aranan Nitelikler

2016 yılıyla birlikte Türkiye'de artık herkes bir iş kapısı bulmuş olacak. Asgari ücrete yapılacak olan zamla beraber düşük maaşı tercih etmeyen gençler, artık sabit işlerde çalışmaları tercih etmeye başlayacak. Bundan yola çıkarak yaklaşık 10 bin dil bilen dinamik geçler için iş çağrısı yapıldı.

Türkiye'de binlerce gence iş imkanı sağlayan çağrı merkezleri yine vereceği iş imkanlarıyla dikkat çekti. Bu firmalar bir yıllık dönem içinde 10 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak. Genç, dinamik, dil bilen gençlere büyük müjde çağrı merkezlerinden geldi. Çağrı merkezleri 2016 yılı içerisinde 10 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Özellikle yarım zamanlı çalışanlar için ve öğrenciler için bulunmaz bir iş olan çağrı merkezleri için istihdam bu yıl sektörde yüzde 4 oranında bir büyüme yaşandı ve 83 bine ulaşıldı. Bu rakamlara göre 2016 yılında 10 bin dil bilen dinamik geçlere iş yolu açılacak.

 

Özellikle genç dinamik işçilerin istihdamı için ilk sırada Turkcell Global Bilgi var. Para dergisin haberine göre, bünyesinden 12 işçi istihdamı bulunduran Turkcell Global Bilgi bu sayıyı 4 bin 700 sayısına çıkartmak için hedef koymuş durumda. İstanbul'da , Şanlıurfa'da ve Malatya'da CMC olarak çağrı merkezlerinde gençlere istihdam veren şirket yine İstanbul'da 500, Malarya'da 1600 ve Şanlıurfa'da ise 800 genç ve dinamik çağrı merkezlerinde çalışacak personel alımı yapacak. İşte çağrı merkezinde çalışacak gençlerde aranan nitelikler.

 

ARANAN NİTELİKLER

Strese karşı dayanıklı olmak, Düzgün bir diksiyona sahip olmak, En az lise mezunu olmak, En az 1 yabancı dile iyi derecede hakim olmak,İkna yeteneğine sahip olmak,Yeterli iletişim becerilerine sahip olmak, Güler yüzlü, enerjik ve sabırlı olmak, 30 yaşını aşmamış olmak.