Türkiye İş Kurumu işsizliğin azaltılmsı için çalışmalar yapmaya devam ederken özel ve devlet kurumları ile anlaşmalar yaparak personel alım ilanları yayımlamaktadır. Bu ilanlara adayların başvuru yapabilmesi için İŞKUR'a kayıtlarını bulunması gerekmektedir. Eski hükümlü işçilerin hayata tekrar kazandırılması ve suça teşvik edilmemesi için özel ve devlet kurumları İŞKUR aracılığı ile personel alım ilanları yayımlamaktadır. TEMSAM  DİYARBAKIR İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİ yayımlamış olduğu bildiri ile eski hükümlü işçi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 3 Ekim 2016 tarihinde başlamış olup 12 Ekim 2016 tarihinde sona erecek.

Hangi Pozisyonlar İçin Personel Alımı Yapılacak

TEMSAN Eski hükümlü işçi alımı gerçekleştirecek. Peki alınacak olan bu işçiler hangi pozisyonlarda çalışacak? Yayımlanan bildirilere göre işçiler;

Makine Bakım Onarım Teknisyeni/Makine Bakım Onarımcısı
Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı

Yukarıda belirtilmiş pozisyonlarda istihdam edecek olup alınacak olan işçi sayısı 2 olarak belirtilmiştir. Adaylardan her hangi bir deneyim istenmemekte olup en az lise mezunu olması gerekmektedir. Aynı zamanda adayın 2014 yılında düzenlenmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması, sınav kağıdının okunmuş olması ve en az 1 puan almış olması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen adaylar İŞKUR müracaat merkezine uğraması ya da www.iskur.gov.tr adresini ziyaret etmesi gerekmektedir. Son başvuru 12 Ekim 2016 olarak belirtildi.
Editör: TE Bilisim