Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Sağlık Bakanlığı bilindiği üzere bu sene ciddi bir alım gerçekleştirecektir. Sağlık Bakanlığının bu sene toplam 56 bin memur alımı yapacağı Sağlık Bakanı tarafından kamuoyuna duyurulmuş olup ilgili kamu kurumunun 19 bin işçi alımı da yapması bekleniyor.

Buna göre Sağlık Bakanlığının bu sene toplam 19 bin taşeron işçi alımı yapacağı duyurulmuştu ancak bilindiği üzere kamu kurumlarında taşeron kavramı kaldırıldı. Yani adaylar artık özel sektör firmalara bağlantılı olarak çalışmayacak olup direkt olarak kamu kurumuna bağlantılı olarak çalışacaktır. Peki Sağlık Bakanlığının 19 bin işçi alımı daimi statüsünde mi yoksa geçici statüsünde mi yapılacak ve alımlar ne zaman yapılacak?

ALIMLAR HANGİ STATÜDE YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığının bu sene alım yapması beklenmekte olup 19 bin işçinin büyük ihtimal ile daimi statüsünde yapılması beklenmektedir. Adaylar taşeron olarak istihdam etmeyecek olup direkt Sağlık Bakanlığına bağlı olarak görev yapacaktır. Peki Sağlık Bakanlığının 19 bin işçi alımı ne zaman yapılacak?

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığının 19 bin işçi alımının ne zaman yapılacağına yönelik bir duyuru yapılmadı fakat alımların kademe kademe önümüzdeki aylar itibari ile Türkiye İş Kurumu aracılığı ile kamuoyuna duyurulması ve başvuruların da başlaması beklenmektedir. Duyurular geldikçe sizlere bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim