ÖSYM taşeron kadro sınavı açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesinden yapılan son dakika açıklamasın ile daha önce taşeron kadrosunda görev yapan işçilerin devlet kadrosuna geçiş yapılması için yapılan düzenleme sonrası 2 Ocak 2018'de başlayan başvurular sonrasında 696 sayılı KHK ile ÇSPB'nin yayımladığı genelgelere göre başvuru şartlarına uyan adaylar kadro sınavına alındılar. ÖSYM kadro sınavı sonucunda kazanamayan adaylar için itiraz süreci nasıl olacak?

İTİRAZ SÜRECİ

ÖSYM yaptığı açıklamada 27 Şubat ile 13 Mart tarihleri arasında yapılan sürekli işçi kadrolarına geçiş sınavı sonuçlarını adaylara duyurdu. Sınav sonucunda kazanan adaylar kadroya geçiş için kesin listeler güvenlik soruşturmasının ardından kesinleşecek. ÖSYM tarafından yayımlanan listenin kesin liste olmadığı adaylara uyarıldı. Kesin listeler güvenlik soruşturmaların tamamlanmasının ve itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından açıklanacak. Sınav sonuçlarına itirazlar 23 Mart tarihinde bitecek. 

TAŞERON KADRO SINAV SONUÇLARI

ÖSYM’de çalışan taşeron işçilerin sürekli işçi statüsüne geçiş için bir çok çalışan katıldı. Güvenlik, büro işleri, aşçı yardımcısı, temizlik, ulaşım, tamir bakım, gıda mühendisi, şef, garson, makine mühendisi, bahçe gibi kadrolara toplamda 462 işçi sınav sonucunda kazandı. Kazamayan aday sayısı ise 2 oldu. Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adayların başvuruda gerekçesinide açıklamaları istenildi.

ÖSYM kadro sınavı sonuçları için tıklayın

Editör: TE Bilisim