Personel alımının Kamu Personeli Seçme Sınavı esas alınarak yapılacağını duyuran bakanlık, lise mezunu adayların başvuruda bulunabileceğini belirtti. İlanın başvuru koşulu hakkında diğer detaylarla ilgili bilgilendirmede yapıldı.

Kadro Sayısı Açıklandı

Paylaşılan ilanda 1500 personel alımı yapılacağını duyuran Milli Savunma Bakanlığı, personel istihdamın farklı şehirler üzerinden gerçekleşeceğini açıkladı. Alımların yapılacağı şehirler içerisinde ise; Sakarya, Kayseri, Ankara, Niğde, Balıkesir, İstanbul, Çanakkale, Afyonkarahisar, Eskişehir, Tekirdağ, İzmir, Diyarbakır, Hatay, Elazığ, Erzincan, Konya, Kocaeli ve Erzurum'un yer aldığı belirtildi.

Başvuru Koşulları Paylaşıldı

Resmi internet sitesi üzerinden duyuru yapılırken, Devlet Personel Başkanlığı'nın personel alım ilanına ilişkin başvuru koşullarını da paylaştığı gözlemlendi. Aşağıda belirtilen koşulları yerine getiren kişiler, başvuruda bulunabilecekler.

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- En az 18 yaşında olmak,

- Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşıyor olmak,

- Kamusal hakların kullanmaktan yoksul bırakılmamış olmak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almış olmak,

- 2016 KPSS sınavına girmiş olmak ve P94 veya P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

- İŞKUR üzerinde paylaşılan işgücü taleplerinde ifade edilen bölümlerin herhangi birinden mezun olmak,

Koşullarıyla birlikte, en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Nüfus kayıt yeriniz olan "Adres Kayıt Sistemindeki" adresiniz dikkate alınırken, başvuru için belirtilen son tarihe kadar müracaat etmeniz gerekmektedir.

Nasıl Başvurabilirim?

Yayımlanan ilan gereğince, başvurunuzu 29 Haziran tarihine kadar tamamlamanız gerekmektedir. İŞKUR internet sitesi üzerinden veya İŞUR Müdürlükleri üzerinden şahsen yapmanız istenirken, detaylar için ilan metnini okuyabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim